Jak připravit nevařenou ovesnou kaši | recept
Jak připravit nevařenou ovesnou kaši | recept. Mám teď období, kdy pociťuji, že je potřeba trochu pozměnit jídelníček nebo alespoň pár surovin, ať dostanu do kluků více vitamínů a posílím jejich obranyschopnost na zimní období. Zaujala mě semínka CHIA a Goji, která velmi příznivě působí na lidský organismus. Také jsem nám začala tak třikrát týdně chystat na svačinu tuto nevařenou ovesnou kaši a kupodivu všem chutná. Zde vám nabízím můj typ na skvělou snídani či svačinu. Suroviny si můžete pozměnit podle svých chutí. Výborná je kaše s čerstvými jahodami, borůvkami, meruňkami a úžasné jsou maliny. Základ tj. ovesné vločky, CHIA semínka a Goji vždy nechávám, je to taková denní dávka zdraví.
Co je potřeba
4 vrchovaté polévkové lžíce drcených ovesných vloček
1 rovná polévková lžíce třtinového cukru
1 rovná polévková lžíce CHIA semínek
1 čajová lžička Goji (Kustovnice čínská)
hrst vlašských ořechů
čtvrt jablka
mléko
menší zavařovací sklenice
Diskuze k článku