Jak připravit ovocnou kaši s granátovým jablkem | recept
Jak připravit ovocnou kaši s granátovým jablkem | recept. Kaše jsou skvělým startem dne, v menším množství mohou posloužit i jako výborný dezert. Recept na kaši, který naleznete níže, je navíc složen ryze z ovoce. Základem je banán, jablko a hruška, které jsou dochuceny medem, citronovou šťávou a skořicí. Barevný kontrast zajistí rozinky a granátová jablka, jejich nakyslá chuť dodá pokrmu exotický nádech. Ovoce obsahuje fruktózu, která vám dodá energii, vitamíny pro zdraví a samozřejmě i vlákninu přispívající ke správnému fungování metabolismu. Ovocnou kaši připravíte během chvíle, takže si na ní můžete pochutnat i v hektickém ránu. Pokud chcete dodat kaši na sytosti, můžete přidat i hrst ovesných vloček namočených v mléce.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na 1 porci:
1 větší banán
1 větší jablko
1 menší hrušku
polovinu menšího granátového jablka (či dle chuti)
1 – 2 lžičky medu
1 – 2 lžičky citronové šťávy
1 lžíci rozinek
trochu skořice na dochucení
Jako první si připravíme hlubší misku, do níž se vejde struhadlo. Banán oloupeme, jablko a hrušku pak rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme je jádřinců. Všechno ovoce nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud by jablko nebo především hruška měla hořkou nebo jednoduše nedobrou slupku, rozhodně je oloupeme.
Mezitím si rozkrojíme granátové jablko, polovinu zabalíme do fólie a uložíme do chladu. Z druhé poloviny obereme semínka z granátového jablka, pečlivě odstraníme všechny světlé kousky, které jsou hořké. Dále propereme rozinky, bývají sýřené.
V dalším kroku nalijeme k hotovému ovoci citronovou šťávu, aby nezhnědlo. Následně dosladíme medem, množství můžeme regulovat podle sladkosti či kyselosti jablek. Nakonec přisypeme rozinky, zrníčka granátového jablka a dochutíme skořicí, všechno důkladně promícháme a ještě teplé podáváme.
Diskuze k článku