Jak připravit kuřecí kari s indickými plackami | recept
Kuřecí kari s indickými plackami | recept. Indická kuchyně má dnes i u nás spoustu příznivců. Pokud zrovna ve vašem městě nemáte indickou restauraci nebo pokud chcete vyzkoušet přípravu indické kuchyně doma, neváhejte a přečtěte si následující článek. Naleznete zde postup, jak připravit kuřecí kari s indickými plackami čapátí.
Co je potřeba
Co je potřeba na kuřecí kari (cca 4 porce):
- 500 g kuřecích prsou
- 1 lžíce kokosového oleje
- 300 ml kokosového mléka nebo smetany
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička červené kari pasty
- čerstvá zelená a červená paprika, případně chilli papričky
- koriandr či jiné bylinky
- sůl, pepř, garam masala nebo tandoori masala koření dle chuti (případně naše kari koření)
Na indické placky čapátí budeme potřebovat:
- 250 g celozrnné polohrubé mouky
- 1 lžíci rostlinného oleje
- 100 ml vlažné vody
- špetku soli
Koření tandoori masala i garam masala jsou mírně ostré směsi koření. Najdete v nich koření typická pro indickou kuchyni, např. koriandr, římský kmín, kardamom, kurkumu, zázvor, chilli, muškátový oříšek, skořici a další druhy koření.
Tipy
- Pro přípravu placek lze použít i špaldovou mouku.
- Do kari se přidává také sušený koriandr, stačí jen špetka přidaná na závěr vaření. Koriandr navíc napomůže Vašemu trávení.
Diskuze k článku