Jak připravit kuřecí kari s indickými plackami | recept
Kuřecí kari s indickými plackami | recept. Indická kuchyně má dnes i u nás spoustu příznivců. Pokud zrovna ve vašem městě nemáte indickou restauraci nebo pokud chcete vyzkoušet přípravu indické kuchyně doma, neváhejte a přečtěte si následující článek. Naleznete zde postup, jak připravit kuřecí kari s indickými plackami čapátí.
Co je potřeba
Co je potřeba na kuřecí kari (cca 4 porce):
- 500 g kuřecích prsou
- 1 lžíce kokosového oleje
- 300 ml kokosového mléka nebo smetany
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička červené kari pasty
- čerstvá zelená a červená paprika, případně chilli papričky
- koriandr či jiné bylinky
- sůl, pepř, garam masala nebo tandoori masala koření dle chuti (případně naše kari koření)
Na indické placky čapátí budeme potřebovat:
- 250 g celozrnné polohrubé mouky
- 1 lžíci rostlinného oleje
- 100 ml vlažné vody
- špetku soli
Krok 1
Koření tandoori masala i garam masala jsou mírně ostré směsi koření. Najdete v nich koření typická pro indickou kuchyni, např. koriandr, římský kmín, kardamom, kurkumu, zázvor, chilli, muškátový oříšek, skořici a další druhy koření.
Krok 2
A jaký je postup?
Na pánvi rozehřejte kokosový olej, přidejte kari pastu a rozmíchejte ji, aby se lépe uvolnila chuť a vůně. Poté přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek a osmažte je.
Krok 3
Vše zalijte kokosovým mlékem nebo smetanou a nechte krátce prohřát. Potom přidejte na větší kousky nakrájená kuřecí prsa a pánev přikryjte pokličkou. Maso poduste do změknutí.
Krok 4
Mezitím si připravte těsto na placky. Postup je následující: všechny uvedené ingredience v míse smíchejte a rukama z nich vypracujte tuhé těsto. To pak rozdělte na 8 dílků a z každého rukama vytvarujte placky o průměru asi 12 centimetrů.
Krok 5
Placky pečte na suché pánvi asi 3 minuty z každé strany. Jakmile se začnou tvořit hnědé puchýřky, je placka hotová.
Krok 6
K masu přidejte na malé kousky nakrájenou zelenou a červenou papriku. Zeleninu jen krátce poduste, aby zůstala křupavá.
Krok 7
Nakonec kari dochuťte solí, pepřem, čerstvým koriandrem a indickým kořením.
Krok 8
Kuřecí kari podávejte s teplými plackami, hodí se k němu však i jasmínová či basmati rýže.
- Pro přípravu placek lze použít i špaldovou mouku.
- Do kari se přidává také sušený koriandr, stačí jen špetka přidaná na závěr vaření. Koriandr navíc napomůže Vašemu trávení.