Jak upéct kuře s jarní bylinkovou nádivkou | recept
Pečené kuře s jarní bylinkovou nádivkou | recept. Pro přípravu kuřete se zdravou jarní nádivkou využijte čerstvé bylinky, které mají na jaře nejvíce účinných látek. Kuře se zdravou bylinkovou nádivkou připravíte velmi snadno a rychle podle našeho receptu. Tento pokrm může sloužit i jako nedělní nebo sváteční jídlo, kterým nasytíte spoustu hostů.
Co je potřeba
Co je potřeba na nádivku:
- 5 celozrnných housek nebo jiné celozrnné pečivo
- 4 vejce
- 4 hrsti čerstvých bylinek (např. kopřiva, sedmikráska, popenec, medvědí česnek, přidat můžete také čerstvou petrželku či pažitku)
- 1 balení uzeného tofu
- hrnek mléka (kravského či rostlinného)
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Pečené kuře:
- 4 kuřecí stehna nebo celé kuře
- sůl, pepř, drcený kmín
- 2 stroužky česneku
- máslo či rostlinný olej na vymazání pekáče
Mezitím si připravíme nádivku následujícím způsobem:
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků následně ušleháme tuhý sníh. Housky nakrájíme na malé kousky, zalijeme je ohřátým mlékem a necháme jej do pečiva vsáknout. Poté přidáme žloutky, nakrájené čerstvé bylinky a tofu pokrájené na kostičky. Vše ochutíme solí, pepřem a čerstvě mletým muškátovým oříškem. Nakonec do nádivky jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Tipy
- Pro lepší chuť můžete do nádivky přidat trochu slaniny.
- Pokud použijete celé kuře, naplňte jej nádivkou ještě před pečením.
Diskuze k článku