Co je potřeba

  • kuře
  • 200 ml smetany
  • 2 žloutky
  • máslo
  • hladká mouka
  • sůl
  • 100 g strouhaného sýra k zapékání
1

Kuře omyjeme a rozdělíme na díly (křídla, stehna na 2 kusy, prsní sval na díly a hřbet na díly). Jednotlivé části kuřete osolíme a opečeme na másle ze všech stran.

2

Přibližně 100 g másla rozpustíme a přidáme polévkovou lžíci hladké mouky. Zhotovíme bledou jíšku a vlijeme do ní smetanu a polovinu strouhaného sýra. Osolíme, opepříme a sejmeme z ohně. Po částečném vychladnutí vmícháme 2 žloutky. Směs musí být vychladlá natolik, aby se žloutek nesrazil a vznikl hladký krém.

3

Do zapékacích misek nebo misek z alobalu (pro zmražení polotovaru) naskládáme opečené kuřecí díly. Zalijeme je připravenou sýrovou omáčkou tak, aby byly zcela ponořeny.

4

Povrch posypeme zbytkem strouhaného sýra. Na zapékání volíme sýr k tomu určený, například čedar, mozzarellu, chybu neuděláte ani s Eidamem. Zapečeme v troubě při teplotě 200 °C, do vytvoření sýrové krusty.

5

Hotový pokrm rozdělíme na porce a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
5
Average: 5 (3 votes)