Jak připravit hlívovou polévku s brambory a zeleninou | recept
04. Prosinec 2019
Hlívová polévka s brambory a zeleninou | recept. Hlíva ústřičná je chutná a zdravá houba, jež se dá velmi všestranně využít. Pokud hledáte recept na rychlý a jednoduchý pokrm z hlívy, zkuste si připravit hlívovou polévku s brambory a zeleninou. Hlíva polévce dodá jedinečnou chuť a určitě Vám v ní nebude scházet maso.
Co je potřeba
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- kousek květáku či brokolice
- asi 3 lžíce mraženého hrášku
- 300 g hlívy ústřičné
- 4 středně velké brambory
- asi 1,5 l vody či zeleninového vývaru
- sůl, pepř, mletá paprika, majoránka
- 2 lžíce hladké špaldové mouky + voda na zahuštění
Tipy
- Do polévky je možné přidat také řapíkatý celer, kořenovou petržel, pastiňák apod.
- Jestliže máte rádi pikantní pokrmy, dochuťte polévku trochou chilli koření.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit pečenou delikatesu z hlívy ústřičné | recept z hub
Pekáček naplněný většími kusy kořením ochucených a olivovým olejem potřených hub, cibule i česneku, které jsou následně v troubě dozlatova opečen…
Jak uvařit houbovou krémovou polévku | recept
Houbová krémová polévka | recept. Na Štědrý den se leckde podává na slavnostní večeři houbová polévka. Většinou se vaří ze sušených hub. Letos je ale…
Jak udělat tlačenku s hlívou ústřičnou | recept
Tlačenka s hlívou ústřičnou | recept. Hlíva ústřičná je dřevokazná houba, kterou v přírodě najdete na mrtvém (nebo umírajícím) dřevě převážně listnáčů…
Jak z brambor a šťavnaté zeleninové směsi připravit jemné muffiny | recept
I brambory zbylé z předešlého dne lze přeměnit do podoby velice atraktivní a chutné. A to jejich využitím do těchto jemných bramborových muffinů,…
Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek
Jak na hadovky v pikantní marinádě | recept na delikatesu z okurek. Že jsou hadovky dobré akorát tak na salát? Omyl. Tyto marinované hadovky vás o tom…
Diskuze k článku