Jak poznat lišky a stročky | recept na liškovou omáčku
Lišky z rodu Cantharellus a jemu příbuzných rodů patří mezi nejvyhledávanější jedlé houby. Jsou velmi citlivé na čistotu životního prostředí. V posledních letech se jejich výskyt v našich lesích zvýšil. Mají-li lišky vhodné podmínky pro růst, tzn. dostatek vláhy, rostou ve skupinách o mnoha plodnicích. Pojďme si představit nejznámější druhy lišek, které byste rozhodně měli ochutnat. Jak se lišky v kuchyni využívají? Zkuste si připravit například liškovou omáčku s noky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit zapečené těstoviny s houbami | recept
Těstoviny s houbami | recept. Houbové těstoviny jsou jídlo pro všední den nebo vaření na chatě či na dovolené. Připravují se z čerstvých hub, nejlépe…
Jak poznat nejznámější ryzce | recept na nakládané ryzce
Ryzec je houba známá již od starověku. Najdete ji vyobrazenou na freskách v Pompejích a o ryzci se zmiňuje již Plinius starší ve svém díle Naturalis h…
Jak připravit květákové karbanátky s houbami | recept
Květákové karbanátky | recept. Květák patří mezi košťáloviny, stejně jako zelí, kapusta, kedluben a jiné druhy. Patří pro svoji jemnou chuť k nejoblíb…
Jak poznat některé ze žampionů | atlas hub
Žampiony jsou dobré a chutné houby, které se pěstují i uměle. Žampiony z volné přírody by měl sbírat jen zkušený houbař. Existuje zde nebezpečí záměny…
Jak připravit maso v houbové omáčce | recept
Jak připravit maso v houbové omáčce | recept. Omáčka je nenáročná na suroviny, vystačíte si s minimem, aby vyniklo spojení hub a masa. Při použití drů…