Jak naložit ředkvičky do sladkokyselého nálevu | recept
Jak naložit ředkvičky do sladkokyselého nálevu | recept. Co s nadbytkem ředkviček, když už rodina odmítá vše, co obsahuje byť jen stopové množství této zeleniny? Naložte je do sladkokyselého nálevu. Za nějaký čas, přijdou vhod ať už jako příloha k pečenému či grilovanému masu, ozdoba jednohubek nebo jen tak na chuť. Takto připravené ředkvičky jsou netradiční a poměrně málo známou zeleninovou specialitou, kterou každý rád ochutná.
Co je potřeba
- ředkvičky
- 1 l vody
- 0,25 l 8% octa
- 20 g soli
- 80 g cukru
- hořčičné semínko
- nové koření
- celý pepř
Z ředkviček odkrojíme nať a kořínky. Důkladně je omyjeme. Některé recepty doporučují ředkvičky oloupat. Neoloupané změní po sterilaci barvu, vyblednou. Jestliže do nálevu přidáte kousek červené řepy, vzhled vylepšíte, na chuť to vliv mít nebude. Ředkvičky předvaříme ve vodě do poloměkka. Vodu, v níž se ředkvičky vařily, nevyléváme, použijeme ji na nálev. Předvařené ředkvičky naskládáme do sklenic.
Diskuze k článku