Jak na zdravější verzi kuřecích nuget | recept
12. Březen 2021
Kuřecí nugety pečené v troubě | recept. Kuřecí nugety nemusejí být pouze součástí nezdravých meníček v restauracích rychlého občerstvení nebo mraženým polotovarem mdlé chuti a nevalného složení. Zkuste si připravit zdravější variantu kuřecích nuget, které jsou pečené v troubě a neobsahují tedy moc tuku. Recept na zdravější kuřecí nugety naleznete v našem článku. Recept je velmi jednoduchý a navíc bezlepkový, je tedy vhodný i pro všechny s bezlepkovou dietou.
Co je potřeba
- 500 g kuřecích prsou
- 1 kelímek bílého jogurtu (cca 150 – 200 ml)
- 1 vejce
- kukuřičné lupínky – nejlépe kvalitní, do obyčejných lupínků je občas přidáván cukr nebo také ječný sladový výtažek, což je opravdu nevhodné u bezlepkové diety
- 1/2 lžičky soli
- pepř či jiné koření na dochucení
- trocha rostlinného oleje
Tipy
Do jogurtové marinády můžeme pro obměnu přidat také nasekanou chilli papričku.
Související články
Další zajímavé články
Jak na kuřecí mletou směs s „asijskou“ chutí a vůní | recept
Ať sebevíc netradiční a exotické, ovšem zaručeně působivé. Tradiční asijské spojení pikantních a jemných chutí i vůní zapůsobí i v této kuřecí ml…
Jak připravit kuřecí satay s arašídovou omáčkou | recept
Jak připravit kuřecí satay s arašídovou omáčkou | recept. Tak takové netradiční spojení chutí a vůní Váš gril ještě nezažil. Rozhodně mu to ale dopřej…
Jak zapůsobit neotřelým pokrmem z kuřecích nudliček, piva a balzamika
Neotřelé, avšak působivé spojení piva a balzamika zapůsobí nejen na jemné kuřecí nudličky, ale i vaše chuťově buňky. Během dušení totiž pivo a balzami…
Jak na bezlepkový, intenzivně kakaový koláč z kokosové mouky a meruňkové marmelády
Intenzivně kakaový koláč, který je v propojení se sladkou meruňkovou marmeládou i hořkou čokoládou až překvapivě snadnou bezlepkovou variantou ve…
Jak na v troubě pečené kuřecí špízy s asijskou Hoisen omáčkou
Jedinečná, asijsky laděná Hoisen omáčka, která je ve své nezaměnitelné, medově sladké i lehce pikantní chuti navíc podpořena dalšími chuťově nezaměnit…
Diskuze k článku