Jak na zavařování rajčat | 3 recepty
Využijte sezony rajčat a uchovejte si je i na podzimní a zimní období. Krásná a šťavnatá srpnová rajčátka si můžete zpracovat hned několika způsoby, můžete je sterilovat ve vlastní šťávě, nebo si rajčátka můžete zapéct a naložit. Následující video z kanálu Bylinkový ráj Michaela Vám přináší 3 recepty na zpracování letních rajčátek, určitě si vyberete.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Recepty jsou fajn, některý vyzkouším. Jinak já rajčata uchovávám většinou tak, že celými rajčaty naplním zavařovací sklenici, zavíčkuji a cca půl hodiny zavařuji. To je celé, rajčata si zachovají svoji chuť a vůni a používám je na přípravu rajské omáčky, chuť je jako z čerstvých rajčat.
Dělám to podobně, jen rajčata ještě zaliju rozmačkanými rajčaty a tím zkrátím dobu zavařování na 15 -20 minut.