Jak na sýrovou roládu
Sýrová roláda patří ke stálicím takřka jakýchkoli našich rodinných oslav. Následující recept tak patří k naší variantě tohoto oblíbeného občerstvení. Sýrové rolády se mohou recept od receptu lišit, ať už jste se ji rozhodli připravit poprvé nebo máte vlastní recept, určitě vyzkoušejte i následující. Sýrovou roládu není složité ani zdlouhavé připravit, jediné s čím musíte počítat je časová prodleva, než vám roláda ztuhne. S pečivem může být skvělou večeří nebo efektním občerstvením při oslavě.
Co je potřeba
200 g plátkového sýra
1 vejce
100 g krájené šunky
1 žervé
sůl a pepř na dochucení
pečivo nebo zelenina k podávání
V prvním kroku si přichystáme náplň do rolády. Vejce uvaříme natvrdo. Necháme ho zchladnout a poté ho nastrouháme do misky. Přidáme žervé, majonézu a kousek šunky, kterou jsme si předtím nasekali na velice drobno. Většinu šunky si však ponechte v plátcích. Vaječnou pomazánku osolíme a opepříme, dle chuti můžeme ještě přidat trochu nasekané petrželky či jiné oblíbené bylinky. Dále si plátkový sýr vyndáme z obalu a vložíme ho do pevnějšího a většího igelitového sáčku, ten zatáhneme gumičkou. V hrnci přivedeme k varu vodu a sáček do ní vložíme tak, aby nám jeho zavázaný konec zůstal nad vodou, aby sýr nevytekl do vody. Několik minut povaříme, dokud sýr nenabude tekutější a jednolitější konzistence.
Diskuze k článku