Jak na salámovou pomazánku Sloní žrádlo
Jak na salámovou pomazánku Sloní žrádlo | recept na domácí pomazánku ze salámu. Vzpomínková retro bomba z dob, kdy kuchyni vládl Gothaj. Měkký salám v kombinaci s říznou cibulí, sladkokyselou okurkou a chuťově dokonalým pojidlem v popředí s kečupem a jak jinak než majolkou, to prostě frčelo. A pravdou je, že i jemně upravená verze odpovídající současnému životnímu stylu je stále hodna svého názvu. Na chlebíčcích, jednohubkách či luxusně na klasických smažených topinkách jí sníte tolik, že by se ani slon nemusel stydět.
Co je potřeba
Suroviny:
- 300 g měkkého salámu (šunka, točený salám)
- 1 větší cibule
- 5 nakládaných okurek
- 100 g zakysané smetany (tučného bílého jogurtu)
- sůl a pepř na dochucení
Nálev:
- 2 lžíce octa (případně nálevu z okurek)
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 4 lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce sladkého kečupu
- 3 lžíce krupicového cukru
Tipy
Pro zastánce pikantnějších chutí, přidejte do pomazánky bez váhání pálivou papriku, čili či pár kapek tabasca.
A samozřejmě pokud se chcete držet klasické retro verze, zakupte klasický a původní Godhaj a na závěr zapomeňte na zakysanou smetanu, ale přidejte klasickou a původní majonézu.
Diskuze k článku