Jak připravit pórkovou pomazánku s vajíčkem
Jak připravit pórkovou pomazánku s vajíčkem | recept na pórkovo-vajíčkovou pomazánku. Pórek má jedinečnou chuť, není to ani cibule, ani jarní zelená cibulka, je to pórek. Čerstvý na začátku sezóny dokáže být pěkně řízný. Ovšem v kombinaci s tvarohem, jogurtem, vajíčkem a přidaným bylinkovým kořením se jeho štiplavost lehce utlumí a vše dohromady vytvoří lehkou, ale stále jemně pikantní pomazánku.
Co je potřeba
- 1 vanička polotučného tvarohu (lze i tučný pro jemnější variantu)
- 1 bílý jogurt (150 g)
- 2–3 lžíce tatarské omáčky
- ½ velkého pórku
- 2 natvrdo uvařená vajíčka
- 2 lžičky Terezia Herba Vegi bylinkové (bylinková ochucovací směs)
- sůl a pepř dle chuti
Přisypte bylinkovou ochucovací směs. Pokud nebudete mít přesně tu bylinkovou směs, která je uvedená ve výčtu potřebných ingrediencí, využijte jakýchkoliv zelených sušených bylinek, nejlépe petrželku, majoránku, saturejku či bazalku a přidejte půl lžičky sladké mleté papriky. Anebo se podívejte na odkaz uvedený pod receptem.
Tipy
Terezia Herba vegi bylinkovou můžete zakoupit u Terezia Company s.r.o. a vřele doporučuji tak udělat. Zcela určitě ji využijete i při přípravě jiných pokrmů. Je totiž chuťově naprosto dokonalá a v podstatě už pak nemusíte přidávat žádné jiné koření a ochucovadlo. Na uvedeném odkaze je přehled i jiných druhů velice zajímavých koření, prohlédněte, třeba se Vám některé zalíbí.
Diskuze k článku