Jak připravit pórkovou pomazánku s vajíčkem
Jak připravit pórkovou pomazánku s vajíčkem | recept na pórkovo-vajíčkovou pomazánku. Pórek má jedinečnou chuť, není to ani cibule, ani jarní zelená cibulka, je to pórek. Čerstvý na začátku sezóny dokáže být pěkně řízný. Ovšem v kombinaci s tvarohem, jogurtem, vajíčkem a přidaným bylinkovým kořením se jeho štiplavost lehce utlumí a vše dohromady vytvoří lehkou, ale stále jemně pikantní pomazánku.
Co je potřeba
- 1 vanička polotučného tvarohu (lze i tučný pro jemnější variantu)
- 1 bílý jogurt (150 g)
- 2–3 lžíce tatarské omáčky
- ½ velkého pórku
- 2 natvrdo uvařená vajíčka
- 2 lžičky Terezia Herba Vegi bylinkové (bylinková ochucovací směs)
- sůl a pepř dle chuti
Krok 1
V misce promíchejte tvaroh, jogurt a tatarskou omáčku (případně majonézu).
Krok 2
Přisypte bylinkovou ochucovací směs. Pokud nebudete mít přesně tu bylinkovou směs, která je uvedená ve výčtu potřebných ingrediencí, využijte jakýchkoliv zelených sušených bylinek, nejlépe petrželku, majoránku, saturejku či bazalku a přidejte půl lžičky sladké mleté papriky. Anebo se podívejte na odkaz uvedený pod receptem.
Krok 3
Do ochuceného základu přidejte najemno nasekaný pórek.
Krok 4
Na závěr vmíchejte nahrubo nasekaná vajíčka a dochuťte solí a pepřem.
Krok 5
Pomazánku nechejte v lednici chvilku proležet a pak už jen mažte na co je Vám libo. Nejlépe chutná na opečeném toastu či čerstvé bagetě. Výborně poslouží i jako základ na chlebíček, tedy namazaná na plátku veky, došperkovaná šunkou a ozdobená petrželkou.
Terezia Herba vegi bylinkovou můžete zakoupit u Terezia Company s.r.o. a vřele doporučuji tak udělat. Zcela určitě ji využijete i při přípravě jiných pokrmů. Je totiž chuťově naprosto dokonalá a v podstatě už pak nemusíte přidávat žádné jiné koření a ochucovadlo. Na uvedeném odkaze je přehled i jiných druhů velice zajímavých koření, prohlédněte, třeba se Vám některé zalíbí.