Jak na nadívanou pečenou kachnu | recept
Jak na nadívanou pečenou kachnu | recept. Nadívaná pečená kachna, to je jídlo, které si s radostí můžete jednou za čas určitě dopřát. Pokud jste si na ní dosud netroufali, máme pro vás zjednodušený recept. S ním si můžete být jisti skvělým výsledkem.
Co je potřeba
1 kachnu (1 až 2 kg)
200 g vařené rýže
drůbeží játra
1 pórek
1 jablko
1 polévkovou lžíci másla
1 lžíci sekaných ořechů
majoránku, sůl, pepř
Z kachny odstraníme tuk, očistíme ji, omyjeme a osušíme. Vnitřek osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou. Kachnu necháme uležet v chladu asi půl hodiny. Játra a pórek nakrájíme nadrobno, smícháme s rýží, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhané jablko a ořechy a dobře promícháme.
Osolíme a opepříme. Kachnu naplníme, zašijeme a vložíme do pekáče tak, aby ležela hrudní kostí dolů. Posypeme solí a pepřem a přikrytou pečeme 50 minut.
Obrátíme ji, polijeme vypečenou šťávou, potřeme máslem a odkrytou kachnu upečeme dozlatova.
Nadívaná pečená kachna je podle receptu hotová. Teď už zbývá ji jen sníst. Dobrou chuť!
Diskuze k článku