Jak připravit pečenou krůtu se zeleninovou přílohou | recept
Jak připravit pečenou krůtu se zeleninovou přílohou | recept. Dnešní recept je volně inspirovaný britskou kuchyní. Angličané připravují krocana na sváteční vánoční oběd. Jídlo mně přijde natolik zajímavé, že je škoda tento pokrm podávat jen jednou v roce a jenom z krůty. Stejně dobře chutná i s jinou drůbeží, kachnou, husou i kuřetem.
Co je potřeba
- krůta nebo jiná drůbež
- pepř
- sůl
- tymián
- 1 česnek
- 1 cibuli
- 1 citron
- kousek másla
- kmín (není nutný, v originále se nepřidává)
Drůbež omyjte, osušte a zevnitř i zvenku osolte a opepřete. Do břišní dutiny dejte česnek, rozkrojený citron, hrst tymiánu a rozpůlenou cibuli. Rozpusťte máslo, vymačkejte k němu citron, přidejte strouhanou kůru z celého plodu a trochu tymiánu. Promíchejte a směsí potřete celý povrch. Vložte do trouby a upečte běžným způsobem. Podle potřeby podlévejte (většinou to není nutné, tuk, který se vypeče stačí).
Růžičkovou kapustu očistěte a předvařte 5 minut, poté propláchněte studenou vodou, abyste přerušili var. Do suché studené pánve vložte drobné kostičky anglické slaniny a nechte vyškvařit tuk. Stále míchejte, aby se nepřipálila. Když je křupavá, přidejte předvařené kapustičky a prohřejte. Nesmíte ji rozvařit, musí zůstat na skus.
https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-tradicni-anglickou-chlebovou-omacku-recept.html
Odkaz vás zavede na článek, kde je podrobně popsán postup na omáčku, kterou budete podávat s pečenou krůtou.
Diskuze k článku