Jak na lahodnou chuťovku s čabajkou do skla | recept
Jak na lahodnou chuťovku s čabajkou do skla | recept. Tato ostrá a drsná lahůdka z pikantní maďarské klobásy, cibule a česneku vás zaručeně dostane. Dochucená sladko slanou omáčkou, rajčatovou passatou a výrazným kořením je totiž naprosto excelentní delikatesou, která nejlépe chutná s křupavou topinkou.
Co je potřeba
- 200 g čabajky
- 1 velkou červenou cibuli
- 3–4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 300 ml čerstvé jablečné šťávy
- 4 lžíce rajčatové passaty (pyré)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce balzamikového octa
Takto připravenou delikatesu rozdělte do skleniček, zavíčkujte a po vychladnutí skladujte v lednici, kde vydrží 14 dní určitě. Pro delší uskladnění pak doporučuji skleničky zavařit při 80 ° C, 15-20 minut.
Tuto čabajkovou bombu si můžete dopřát promíchanou s těstovinami nebo jako chuťovku k bruschettě, či ke klasické, české, dozlatova osmažené topince.
Tipy
Ještě o něco říznější a výraznější chuti dosáhnete, pokud čabajku vyměníte za kořeněné Chorizo.
Diskuze k článku