Jak připravit delikatesní zapečenou fetu s olivami a sušenými rajčaty | recept
Jak připravit delikatesní zapečenou fetu s olivami a sušenými rajčaty | recept. Zapékací mísa plná výrazných delikates, jejichž chutě se krátkým zapečením dokonale prolnou a spolu s voňavým kořením vám dopřejí fantastické zobání k vínu. Navíc je to neuvěřitelně rychle a snadno připravené.
Co je potřeba
- 250 g feta sýru (případně lze nahradit balkánským sýrem)
- 150 g zelených oliv
- 150 g černých oliv
- 100 g sušených rajčat naložených v oleji
- 70 ml olivového oleje
- 3–4 stroužky česneku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř dle chuti
Tipy
Pro opravdové gurmány doporučuji chuť ještě umocnit přidáním několika kapar či jedné ančovičky. Výraznost rovněž podpoříte, pokud část olivového oleje vyměníte za olej ze sušených rajčat.
Varování
Do receptu opravdu použijte rajčata naložená v oleji a ne sušená na slunci, která jsou výrazně slanější a výsledné „zobání k vínu“ je po zapečení až příliš slané.
Diskuze k článku