Jak upéct slanou bublaninu se sušenými rajčaty, šunkou a ochuceným špenátem
24. Prosinec 2022
Jak upéct slanou bublaninu se sušenými rajčaty, šunkou a ochuceným špenátem. Jemné nadýchané těsto z vyšlehaných vajíček, ovesných vloček a špaldové mouky, do kterého během pečení částečně propadne česnekem ochucený špenát, je v doplnění výrazných sušených rajčat a šunky nebývale chutným slaným koláčem.
Co je potřeba
Na ochucený špenát:
- 1 sáček mraženého sekaného špenátu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 větší cibule
- 3–4 stroužky česneku
Na těsto: (k přípravě použijte hrnek s objemem 250 ml)
- 4 vajíčka
- 1 hrnek hladké špaldové mouky
- 1 hrnek mletých ovesných vloček
- 1 hrnek mléka
- 1/3 hrnku olivového oleje
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky sušeného oregana
- sůl a pepř k dochucení
- 100 g sušených rajčat
- 100 g šunky
Tipy
- Šunku lze labužnicky vyměnit za intenzivnější slaninu, nebo ji úplně vynechat a vršek koláče posypat sýrem. Úžasný je například balkánský sýr nebo výrazná niva.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct slaný tortilla koláč se šunkou a sýrem | recept
Jak upéct slaný tortilla koláč se šunkou a sýrem | recept. Tradiční mexická placka v netradičním pojetí – tentokrát nebude sloužit k zavinut…
Jak upéct slané listové mini koláče se sýrovou nádivkou, pórkem a kapustičkami
Jak upéct slané listové mini koláče se sýrovou nádivkou, pórkem a kapustičkami. Křehké listové těsto jako křupavý základ pro sýrovou nádivku ze sýru c…
Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept
Jak upéct sytý slaný koláč z listového těsta, brambor a sýru | recept. I koláč z listového těsta může být vydatnou svačinkou, která zasytí. S kom…
Jak v českém pojetí upéct francouzský slaný quiche s českou klasikou, tedy hermelínem a slaninou
Podání jedinečného francouzského koláče, tedy slaného quiche, v pojetí české klasiky je rovněž tak jedinečné a pro české jazýčky jako stvořené. S…
Jak upéct listový koláč s cuketou, pórkem a žampiony | recept
Jak upéct listový koláč s cuketou, pórkem a žampiony | recept. Hromada zeleniny na listovém těstě. Přesně takto se dá jednoduše a výstižně popsat tent…
Diskuze k článku