Jak na kuskus s makrelou, hráškem a řapíkatým celerem
Následující jídlo patří k tomu nejjednoduššímu, co si můžete připravit i v polních podmínkách, třeba v práci. Postačíte si pouze s varnou konvicí a miskou. Přesto jde o výborný pokrm, kterým se pouze neodbudete, ale určitě si skvěle pochutnáte. Vyzkoušejte kuskus s makrelou, hráškem a řapíkatým celerem. Skvělý oběd je hotový během pár minut a vy ještě stačíte v polední pauze nakoupit.
Co je potřeba
Na 1 porci budete potřebovat:
100 g kuskusu
1 plechovka filetů z makrely v tomatě (bývají přibližně po 170 g)
50 g hrášku (mraženého)
řapíkatý celer (asi třetinu ze svazku či dle chuti)
sůl a pepř na dochucení
lžička plnotučné hořčice
Do misky s kuskusem nasypte hrášek a celer. Vše důkladně promíchejte. Pokrm ještě krátce prohřejte, postačí i v mikrovlnce, makrela i další ingredience totiž kuskus dost zchladí. Nakonec dochuťte solí, pepřem a lžičkou plnotučné hořčice, zamíchejte a můžete podávat. Chybu neuděláte ani trochou jemně nastrouhaného eidamu. Dobrou chuť.
Diskuze k článku