Jak připravit kuskusový salát s tuňákem | recept
Kuskusový salát s tuňákem | recept. V posledních letech se kuskus stal v českých kuchyních velice populární. Za jeho oblibou stojí nejen zařazení mezi zdravou stravu, ale i jeho ultrarychlá příprava. Kuskus se totiž obejde prakticky bez vaření. Stačí jej přelít vroucí vodou, nechát chvíli stát a poté jen smíchat se zeleninou, kořením, bylinkami nebo masem. Během chvíle máme teplé jídlo na stole. V tomto receptu kuskus vystupuje v kombinaci s tuňákem a zeleninou. Tento pokrm vám poslouží jako lehká večeře nebo si ho můžete zabalit do krabičky a vzít do práce, dokonce ho není třeba ohřívat.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
125 ml vroucí vody
65 g kuskusu
60 ml vinného octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci dijonské hořčice
špetku soli
špetku cukru
špetku pepře
1 jarní cibulku
2 stroužky česneku
1 zelenou papriku
kousek avokáda
kus salátové okurky
1 větší konzervu tuňáka
větší hrst mraženého hrášku
řeřichu na ozdobu
Kuskus si odvážíme, nasypeme ho do středně velké misky a zalijeme vroucí vodou, případně zeleninovým vývarem (ideálně domácím, pokud použijete vývar z kostky, pokrm už následně nesolte). Misku přikryjeme a necháme přibližně 7 minut stát, kuskus nasákne veškerou vodu a změkne. Po uplynutí dané doby kuskus lehce načechrejte vidličkou, přiklopte a udržujte teplý.
Mražený hrášek nechte povolit. Zatímco se nám připravuje kuskus, přichystejte si zálivku. Olivový olej, vinný ocet a dijonskou hořčici prošlehejte v menší misce metličkou, aby se všechny složky spojily a nabyly hladké konzistence. Česnek zbavte slupky a prolisujte ho do misky se zálivkou. Poté osolte, opepřete a trochu ocukrujte. Zálivku uložte v chladu.
Diskuze k článku