Jak si připravit instantní ranní kaši do zásoby | recept
Instantní ranní kaše do zásoby | recept. Pokud ráno nemíváte příliš času, neznamená to, že se musíte odbývat rohlíkem s máslem. Na následujících řádcích vám poradíme, jak si připravit instantní ranní kaši do zásoby. Ráno tak ušetříte nejen čas, ale také kalorie a finance a navíc tělu dodáte celou řadu nezbytných látek. Kaše se dá připravit v různých obměnách, proto vás určitě nepřestane bavit.
Co je potřeba
- 250 g obilných vloček (např. ovesné, jáhlové, špaldové apod.)
- 100 g sušeného mléka (lze nahradit sušeným kokosovým mlékem)
- 50 g třtinového či kokosového cukru (případně stévie či březový cukr)
- 50 g sušeného ovoce (rozinky, meruňky, brusinky, švestky, ale i křížaly apod.)
- 50 g ořechů
Poté máme dvě možnosti, jak dále postupovat. Jedním je příprava instantní kaše do sklenic. Do čistých a suchých uzavíratelných sklenic nasypeme vrstvu obilných vloček, přidáme vrstvu sušeného mléka, dále vrstvu cukru a nakonec do sklenice přidáme sušené ovoce (větší druhy ovoce pokrájíme na kousky) a ořechy. Ráno stačí obsah sklenice zalít vroucí vodou, promíchat jej a nechat vločky asi 5 minut nabobtnat.
Uzavřené sklenice skladujeme v suchu.
Tipy
- Ovesnou kaši je možné dochutit vanilkou, skořicí či kakaem. Ke slazení hotové kaše je vhodný i javorový či jiný sirup.
- Do směsi můžete přidat také strouhaný kokos nebo chia, konopná, dýňová či jiná semínka.
- Sušené mléko lze vynechat. Ráno pak kaši zalijte vroucím kravským či obilným mlékem.
- Dá se použít i ovoce sušené mrazem.
- Pokud vločky před mletím upražíme na lžičce kokosového oleje, získají lepší chuť a snadněji je umelete.
Diskuze k článku