Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si připravit instantní ranní kaši do zásoby | recept

Jak si připravit instantní ranní kaši do zásoby | recept

Instantní ranní kaše do zásoby | recept. Pokud ráno nemíváte příliš času, neznamená to, že se musíte odbývat rohlíkem s máslem. Na následujících řádcích vám poradíme, jak si připravit instantní ranní kaši do zásoby. Ráno tak ušetříte nejen čas, ale také kalorie a finance a navíc tělu dodáte celou řadu nezbytných látek. Kaše se dá připravit v různých obměnách, proto vás určitě nepřestane bavit.

Co je potřeba

  • 250 g obilných vloček (např. ovesné, jáhlové, špaldové apod.)
  • 100 g sušeného mléka (lze nahradit sušeným kokosovým mlékem)
  • 50 g třtinového či kokosového cukru (případně stévie či březový cukr)
  • 50 g sušeného ovoce (rozinky, meruňky, brusinky, švestky, ale i křížaly apod.)
  • 50 g ořechů
1

Tři čtvrtiny vloček rozmixujeme na drobné kousky. Smícháme je se zbylými vločkami, které jsme ponechali v celku.

Tři čtvrtiny vloček rozmixujeme na drobné kousky. Smícháme je se zbylými vločkami, které jsme ponechali v celku.
2

Poté máme dvě možnosti, jak dále postupovat. Jedním je příprava instantní kaše do sklenic. Do čistých a suchých uzavíratelných sklenic nasypeme vrstvu obilných vloček, přidáme vrstvu sušeného mléka, dále vrstvu cukru a nakonec do sklenice přidáme sušené ovoce (větší druhy ovoce pokrájíme na kousky) a ořechy. Ráno stačí obsah sklenice zalít vroucí vodou, promíchat jej a nechat vločky asi 5 minut nabobtnat. 

Uzavřené sklenice skladujeme v suchu.

Poté máme dvě možnosti, jak dále postupovat. Jedním je příprava instantní kaše do sklenic. Do čistých a suchých uzavíratelných sklenic nasypeme vrstvu obilných vloček, přidáme vrstvu sušeného mléka, dále vrstvu cukru a nakonec do sklenice přidáme sušené ovoce (větší druhy ovoce pokrájíme na kousky) a ořechy. Ráno stačí obsah sklenice zalít vroucí vodou, promíchat jej a nechat vločky asi 5 minut nabobtnat.  Uzavřené sklenice skladujeme v suchu.
3

Dalším způsobem je smíchat všechny uvedené ingredience a poté je skladovat ve velké uzavíratelné dóze. Ráno si pouze odeberete potřebné množství a opět jej zalijete vařící vodou.

Dalším způsobem je smíchat všechny uvedené ingredience a poté je skladovat ve velké uzavíratelné dóze. Ráno si pouze odeberete potřebné množství a opět jej zalijete vařící vodou.

Tipy

  • Ovesnou kaši je možné dochutit vanilkou, skořicí či kakaem. Ke slazení hotové kaše je vhodný i javorový či jiný sirup.
  • Do směsi můžete přidat také strouhaný kokos nebo chia, konopná, dýňová či jiná semínka.
  • Sušené mléko lze vynechat. Ráno pak kaši zalijte vroucím kravským či obilným mlékem.
  • Dá se použít i ovoce sušené mrazem.
  • Pokud vločky před mletím upražíme na lžičce kokosového oleje, získají lepší chuť a snadněji je umelete.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.