Jak na křupavé smažené cibulové kroužky | recept
Smažené cibulové kroužky | recept. Smažené cibulové kroužky jsou levné, rychle připravené a velmi chutné. Hodí se k bramborové kaši a spolu se salátem z čerstvé zeleniny máme výborný oběd. Kroužky jsou také vynikající jako „zobání“ k pivu nebo vínu místo bramborových chipsů. Cibuli má každý doma v zásobě, takže ani nečekaná návštěva nás nerozhodí a výborné pohoštění máme na stole doslova za pár minut. Stačí přidat jen dressing a je to. Obalené a lehce předsmažené kroužky se dají lehce zmrazit. Mohou být v mrazničce připraveny do zásoby.
Co je potřeba
- cibuli
- mléko
- hladkou mouku
- vejce
- strouhanku
- sůl
- papriku
- pepř
- sádlo na smažení
Připravíme si suroviny na trojobal. Do jedné misky promícháme hladkou mouku s mletou paprikou a pepřem. Kdo má rád pikantnější chuť, přidá chilli papriku. Do další misky rozšleháme celé vejce se solí. Solíme poměrně dost, cibule je sladká. A do poslední misky nasypeme strouhanku. Nejlepší je hruběji mletá.
Diskuze k článku