Jak na křupavé smažené cibulové kroužky | recept
Smažené cibulové kroužky | recept. Smažené cibulové kroužky jsou levné, rychle připravené a velmi chutné. Hodí se k bramborové kaši a spolu se salátem z čerstvé zeleniny máme výborný oběd. Kroužky jsou také vynikající jako „zobání“ k pivu nebo vínu místo bramborových chipsů. Cibuli má každý doma v zásobě, takže ani nečekaná návštěva nás nerozhodí a výborné pohoštění máme na stole doslova za pár minut. Stačí přidat jen dressing a je to. Obalené a lehce předsmažené kroužky se dají lehce zmrazit. Mohou být v mrazničce připraveny do zásoby.
Co je potřeba
- cibuli
- mléko
- hladkou mouku
- vejce
- strouhanku
- sůl
- papriku
- pepř
- sádlo na smažení
Krok 1
Nejprve si vybereme cibuli. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi centimetr. Plátky rozebereme na kroužky. Obalovat můžeme i celé plátky, nebudou ale tak křupavé jako kroužky.
Krok 2
Cibuli namočíme na 2 hodiny do studeného mléka. Připravujeme-li kroužky pro nečekanou návštěvu, je možné tento krok vynechat.
Krok 3
Připravíme si suroviny na trojobal. Do jedné misky promícháme hladkou mouku s mletou paprikou a pepřem. Kdo má rád pikantnější chuť, přidá chilli papriku. Do další misky rozšleháme celé vejce se solí. Solíme poměrně dost, cibule je sladká. A do poslední misky nasypeme strouhanku. Nejlepší je hruběji mletá.
Krok 4
Cibulové kroužky vyjmeme z mléka a obalíme v moučné směsi, vajíčku, znovu v mouce a vejci a nakonec ve strouhance. Strouhanku dobře přimáčkneme.
Krok 5
Vkládáme do rozpáleného sádla a velmi zvolna smažíme dočervena z obou stran. Po osmažení odsajeme ubrouskem přebytečný tuk a podáváme. Přeji dobrou chuť!