Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na rychlý strouhaný vajíčkovo-sýrový salát s mrkví

Jak na rychlý strouhaný vajíčkovo-sýrový salát s mrkví

Šťavnatá mrkev během chvilky do misky nastrouhaná a následně doplněná o rovněž nastrouhaná jemná vajíčka i lahodný sýr je směsí jako stvořenou k prolnutí lahodnou majolkou i k protnutí říznou, česnekem utuženou jarní cibulkou, kdy výsledkem je šťavnatý, netradičně strouhaný a v chuti fantastický salát.

Co je potřeba

  • 3 natvrdo uvařená vajíčka
  • 100 g tučného sýru ke strouhání (gouda, eidam)
  • 1 velká mrkev
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g majonézy
  • 100 g tatarky
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • sůl a pepř dle vlastní chuti
1

Mrkev očistěte, nahrubo nastrouhejte a v míse smíchejte s nahrubo nastrouhaným sýrem.

nastrouhání mrkve a sýru na hrubém struhadle
2

Směs doplňte o vajíčka nastrouhaná na hrubší nudličky.

přimíchání nahrubo nastrouhaných vajíček
3

Zvýrazněte prolisovaným česnekem a nadrobno sekanou jarní cibulkou.

Své místo zde najde také intenzivní, aromatická a nadrobno nasekaná čerstvá petrželka.

ochucení česnekem a jarní cibulkou
4

Na závěr salát osolte, opepřete, ochuťte hořčicí a promíchejte s majolkou i tatarkou.

Takto připravený rychlý strouhaný salát nechejte před podáváním alespoň hodinu odležet, náležitě vychladit a poté si jej dopřejte jako svačinu, a to nejlépe s bílým pečivem, nebo jím na talíři doplňte pečené kuře, se kterým tvoří opravdu božskou kombinaci.

prolnutí s majolkou a tatarkou

Tipy

  • Mrkev, vajíčka i sýr lze nastrouhat také na jemném struhadle, upravit poměr majolky a tatarky a stejně rychle jako strouhaný salát vykouzlit báječnou pomazánku dokonalou zejména na šunkové chlebíčky.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.