Jak na rychlý strouhaný vajíčkovo-sýrový salát s mrkví
Šťavnatá mrkev během chvilky do misky nastrouhaná a následně doplněná o rovněž nastrouhaná jemná vajíčka i lahodný sýr je směsí jako stvořenou k prolnutí lahodnou majolkou i k protnutí říznou, česnekem utuženou jarní cibulkou, kdy výsledkem je šťavnatý, netradičně strouhaný a v chuti fantastický salát.
Co je potřeba
- 3 natvrdo uvařená vajíčka
- 100 g tučného sýru ke strouhání (gouda, eidam)
- 1 velká mrkev
- 2 stonky jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- 100 g majonézy
- 100 g tatarky
- 1 lžička plnotučné hořčice
- sůl a pepř dle vlastní chuti
Krok 1
Mrkev očistěte, nahrubo nastrouhejte a v míse smíchejte s nahrubo nastrouhaným sýrem.
Krok 2
Směs doplňte o vajíčka nastrouhaná na hrubší nudličky.
Krok 3
Zvýrazněte prolisovaným česnekem a nadrobno sekanou jarní cibulkou.
Své místo zde najde také intenzivní, aromatická a nadrobno nasekaná čerstvá petrželka.
Krok 4
Na závěr salát osolte, opepřete, ochuťte hořčicí a promíchejte s majolkou i tatarkou.
Takto připravený rychlý strouhaný salát nechejte před podáváním alespoň hodinu odležet, náležitě vychladit a poté si jej dopřejte jako svačinu, a to nejlépe s bílým pečivem, nebo jím na talíři doplňte pečené kuře, se kterým tvoří opravdu božskou kombinaci.
- Mrkev, vajíčka i sýr lze nastrouhat také na jemném struhadle, upravit poměr majolky a tatarky a stejně rychle jako strouhaný salát vykouzlit báječnou pomazánku dokonalou zejména na šunkové chlebíčky.