Jak na kakaové, ořechovo-datlové kostky s tvarohovo-kokosovou nádivkou | recept bez lepku
Bez lepku, bez pečení, jen chvilka chlazení a po nakrájení výjimečné pochutnání. Tato šťavnatá, medem oslazená a barevně vyladěná jednohubková kostka je cukrovinkou, která oslní plnou, dokonale harmonickou chutí intenzivních ořechů, sladkých datlí a výrazného kokosu.
Co je potřeba
Uvedené množství surovin odpovídá plechu či formě o velikosti 20 x 30 cm
Na ořechovo-datlový základ:
- 200 g vlašských ořechů
- 200 g kešu ořechů
- 200 g sušených datlí bez pecky
- 2 lžíce tekutého medu
- 3–4 lžíce tmavého kakaa
Na tvarohovo-kokosovou nádivku:
- 1 tvaroh v alobalu
- 1 vanička plnotučného tvarohu (250 g)
- 4 lžíce tekutého medu
- 8 lžic strouhaného kokosu
+ strouhaný kokos na posypání
Oba druhy ořechů promíchejte v misce a přelijte vařící vodou tak, aby byly zcela ponořené. Takto nechejte alespoň 2 hodiny máčet. Ořechy tím krásně změknout a snáze se pak rozmixují v hladkou pastu.
Na úplný závěr povrch zasypte strouhaným kokosem, dlaní jej k tvarohové nádivce lehce přitiskněte a dejte do druhého dne chladit do lednice. Až teprve pak krájejte na drobné řezy velikosti sousta a vychutnejte si tuto luxusní cukrovinku bez lepku. Skladujte v lednici
Tipy
Chutnou kombinací ořechů přidanou do základu těchto na kostky nakrájených bezlepkových řezů je spojení luxusních pekanů s mandlemi. Rovněž datlový sirup použitý místo medu, podtrhne jejich výjimečnost, a to především zintenzivněním chuti sladkých sušených datlí.
Diskuze k článku