Jak jednoduše a rychle na nenáročný bezlepkový dortík s intenzivní čokolískovou chutí
Jednoduchý, rychlý, nenáročný, a přitom tak skvostný. Právě o takový bezlepkový dortík se zaslouží osvědčené čokolískové propojení, které pouze za přispění másla a vajec vykouzlí dortík plně bezlepkový, který je i přes křupavý a popraskaný povrch uvnitř stále skvostně vláčný. Recept doporučujeme všem, nejen celiakům.
Co je potřeba
Na uvedené množství surovin využijete větší koláčovou formu s průměrem 28–30 cm, ovšem máte-li pouze menší formu, bezlepkový dortík můžete v malých formičkách přeměnit i na skvostné bezlepkové muffiny
- 200 g mletých lískových ořechů
- 200 g čokolády na vaření
- 200 g másla
- 200 g krupicového cukru
- 6 vajíček
Na posyp:
- 1 hrst mletých lískových ořechů
- 3 lžíce krupicového cukru
Před vložením do trouby však povrch zasypte hrstí mletých lískových ořechů i krupicovým cukrem, které spolu během pečení vytvoří na bezlepkovém dortíku skvostně křupavou cukrovou skořepinku.
Takto dejte na 40–45 minut péct do předehřáté trouby na 170 °C (horkovzdušná trouba 150 °C). Po upečení by měl být povrch dortíku příjemně křupavý a jemně popraskaný.
Tipy
- I přes výrazně intenzivní čokolískové ladění můžete bezlepkový dortík ještě dále zvýraznit a v čokoládovém chuti utužit, a to použitím čokoládové polevy, kterou dortík po upečení ozdobíte na místo původního oříškového zdobení.
Diskuze k článku