Jak upéct jemný chlebíček z kokosové mouky | recept bez lepku
Jak upéct jemný chlebíček z kokosové mouky | recept bez lepku. Chlebíček, jehož neskonalá jemnost je znatelná jak v chuti, vůni, tak i v samotné něžné, smetanově bílé barvě. O vše se postará jemná kokosová mouka, která je spolu s lahodnou smetanou jedinečným základem pro mírně nasládlé kešu oříšky, které do kontextu celkové jemnosti skvěle zapadají.
Co je potřeba
- 100 g kokosové mouky
- 200 ml 33% smetany ke šlehání
- 90 g krupicového cukru
(uvedené množství krupicového cukru můžete pro výraznější sladění chutí nahradit 120 g kokosového cukru)
- 3 vajíčka
- 50 g jemně mletých kešu oříšků
- 50 g kandované pomerančové kůry (lze vynechat)
- ½ sáčku kypřícího prášku
Po vytažení z trouby formu s chlebíčkem překlopte na podložku vyloženou pečicím papírem, ale formu neodstraňujte. Chlebíček nechejte takto přiklopený 30 minut odpočívat. V prostoru mezi formou a chlebíčkem vznikne mezera, v níž se vytvoří pára, která umocní vláčnost a vlhkost samotného chlebíčku. Poté formu sejměte a nechejte zcela vychladnout.
Tipy
- Upečený a vychladlý chlebíček můžete ještě polít cukrovou polevou, která jej nejen ozdobí, ale i příjemně chuťově doplní a osladí.
Jednoduchou cukrovou polevu s ideální konzistencí získáte smícháním 150 g moučkového cukru s citronovou šťávou z půlky středně velkého citronu. Zvolit ale můžete i pomerančovou verzi, kdy místo citronové šťávy použijte právě pomerančovou.
Diskuze k článku