Jak na hovězí masové kuličky se sýrem | recept
Hovězí masové kuličky se sýrem | recept. Druhů masových kuliček je mnoho, jistě jste se setkali s jejich skandinávskou nebo asijskou podobou. Následující recept je takovou českou variantou. Takto upravené maso je nejen rychle a snadno uděláno, ale tuto podobu ocení určitě i děti, pro něž jsou kuličky hravé a jednoduše je baví více než klasické karbanátky. Vyzkoušejte náš recept na kuličky z mletého hovězího se sýrem. Hovězí maso můžeme také nakombinovat s jiným, klasicky se míchá s vepřovým. Následující recept je velice snadný a poměrně rychlý, zvládne ho i nezkušený kuchař.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 400 g mletého hovězího masa (případně můžete nakombinovat s masem vepřovým)
- 200 g eidamu
- 3 – 4 hrsti strouhanky + na obalení
- 1 hrst ovesných vloček
- 2 vejce
- sůl a pepř
- grilovací koření (dle chuti)
- cca 1 lžíci oleje
V prvním kroku si připravíme maso. Nejlepší je samozřejmě si ho umlít doma, přesně si nakombinujete maso dle své chuti a také máte jistotu, že maso, které použijete je skutečně čerstvé. Umleté maso ochutíme solí a pepřem a rukama pořádně prohněteme, případně tuto práci můžeme přenechat na robotu. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Nasypeme ho do mísy k masu a přidáme strouhanku a ovesné vločky. Rozklepneme vejce a prošleháme je. Nalijeme do mísy, promícháme a ochutíme. Všechno ještě naposledy prohněteme a necháme chvíli v chladu, chutě se pak lépe prolnou.
Pečeme asi 25 minut, záleží na velikosti kuliček. Průběžně je promícháváme, aby se kuličky rovnoměrně opekly že všech stran dozlatova. Podáváme samotné jako předkrm nebo spolu s bramborovými přílohami všeho druhu. Můžete je využít i do bagety. Ke kuličkám se skvěle hodí tatarka nebo si připravte domácí dip dle své chuti.
Diskuze k článku