Jak zpracovat starší zavařeniny | rady
Jak zpracovat starší zavařeniny | rady. Situace, že se nám ve spíži nebo ve sklepě nahromadilo větší množství zavařenin, není neobvyklá. Pro přímou konzumaci na ně nemáme chuť, na darování už nemají vhodné datum, jejich vyhození brání naše hospodárnost. Jak naložit se staršími kompoty a džemy? Jak zpracovat přebytečné zavařeniny? Přinášíme pár vyzkoušených triků a receptů.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Mám doma mnoho starších kompotů, tak něco vyzkouším, díky za rady !!!
Starší marmelády dávno používám místo předražených pečených čajů. Samozřejmě je
lepší přidat koření - hřebíček, badyán, skořici.
Velmi tuhé marmelády do perníkového těsta - až nakonec po lžících a opatrně zamícháme aby zůstaly kousky.
(Omlouvám se za rozdělení příspěvku - PC si dělá co chce.)
Líbí se mi rady na konzumaci starších kompotů.Moc ráda zavařuji, ale jsem sama a nestačím to potom jíst. Takže i v mé spíži se najdou starší, které zkusím dle Vašich rad použít. Děkuji,Vlasta
7. Domáca pálenka... starká mala rôzne zaváraniny - kompóty: jablko, marhuľa, slivka, višne, čerešne.. džemy: jahoda, malina, ríbezľa, čučoriedka, broskyňa, šípky, atď... niektoré aj 7-8 ročné.. no starká teda nešetrila cukrom, hlavne pri lekvároch :).. všetko sme to vyprázdnili do jedného veľkého suda, nechali vykvasiť, trikrát prepáliť a je z toho 13L fantastickej lahodnej ovocnej domácej 70°-ky :)
Prosim Vas a neboli z tolkeho cukru po konzumacii hlava? my sme pridali stare kompoty do kvasu a po vypaleni palenky a naslednej konzumacii (nie vela tak 3 poldecaky max)nas bolela hlava rano.a to sme fakt,ze vela nepili..