Jak zavařit cuketu na kyselo | recept
29. Červenec 2021
Pokud se potýkáte s přebytkem cuket, pak je tento článek, jak zavařit cuketu na kyselo, určen právě pro Vás. Pro zavařování cuket na sladkokyselo budete potřebovat mladé cukety, které použijeme i se slupkou a semínky. Nakládané cukety můžete využít jako kyselé okurky, slouží jako příloha k mnoha pokrmům, můžete je přidat do bramborového salátu, pomazánek apod.
Co je potřeba
- 4 mladé cukety
- 2 mrkve
- 2 středně velké cibule
- Čerstvé bylinky – např. kopr, bazalka, rozmarýn, pažitka, oregano, celerová nať apod.
- Hořčičné semínko
- Celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček
- Vysterilizované zavařovací skleničky a víčka
Na nálev si připravte:
- 1 litr vody
- 200 ml jablečného octa
- 4 lžíce soli
- 100 g třtinového cukru
Tipy
- Jestliže upřednostňujete výraznější a pikantnější chutě, přidejte do nálevu kari nebo chilli koření.
- Jablečný ocet je možné nahradit bílým vinným octem.
- K mrkvi a cibuli lze přidat také na kolečka nakrájený křen nebo stroužky česneku.
- Pokud do sklenic k cuketě přidáte čerstvé vinné listy, dodáte zelenině křupavost.
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct cuketové brownies | recept
Cuketové brownies | recept. Možná znáte tradiční čokoládové brownies – moučník pocházející z Ameriky, jehož skvělá chuť a vláčnost potě…
Jak připravit nakládané cukety v pikantním oleji | recept
Jak připravit nakládané cukety v pikantním oleji | recept. Je až neuvěřitelné, jak málo stačí k oživení nevýrazné cukety. V podstatě j…
Jak upéct zdravé a chutné cuketové kuličky | fit recept
Léto se pomalinku blíží ke své polovině, ale každoroční cuketová smršť ještě nějakou dobu, bohužel či bohudík (nehodící se slovo ignorujte), potrvá.…
Jak připravit cuketové tacos | recept
Cuketové tacos | recept. Tacos jsou malé mexické tortilly plněné mletým masem či jinými náplněmi. Tacos si můžete připravit ve zdravější variantě z…
Jak udělat jablečno-dýňové pyré | napodobenina pyré z meruněk
Jak udělat jablečno-dýňové pyré | napodobenina pyré z meruněk. Ovocná kaše – pyré z jablek a dýně dobře chutná i jen tak. Když ho ale vylepšíte šťávou…
Diskuze k článku