Jak zapéct rajčata s kuskusem a sýrem feta | recept. Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na lehký oběd nebo večeři. Recept na zapečená rajčata přijde vhod v současných parnech, kdy není chuť na složité a zdlouhavé vaření ani na klasická jídla. Plněná rajčata jsou lehkým sytým jídlem, po kterém vám nebude těžko.
Co je potřeba
rajčata
kuskus, bulgur, tarhoňa (zvolte těstovinu, kterou máte v oblibě)
sýr balkánského typu (feta)
česnek
jarní cibulka i s natí
máta
pepř mletý
olej
1
Tento recept je tak snadný, že je zbytečné uvádět přesné množství ingrediencí. Prostě si je namíchejte podle sebe, zkazit nic nemůžete. Druh těstovin také není striktně daný, většinou používám kuskus, ale když došel, posloužila i tarhoňa. Feta sýr bývá někdy příliš slaný, stačí ho chvilku před přípravou nechat vylouhovat ve studené vodě. Slanost se částečně zmírní.
2
Z pevných, plně vyzrálých rajčat lžičkou odstraňte semínka. Těstoviny uvařte podle návodu. Sýr pokrájejte na malé kousky, česnek prolisujte a jarní cibulku i s natí nakrájejte na kolečka.
3
V misce promíchejte všechny připravené ingredience s olejem, pepřem a nadrcenou mátou. Vzniklou hmotou naplňte vydlabaná rajčata.
4
Rajčata krátce zapečte na grilu nebo v troubě. Stačí 10 - 15 minut při 200 °C. Ničím je nepodlévejte, aby se nepřichytila k nádobě, podložte je papírem na pečení. Rajčata se dají jíst teplá i studená. Příloha není třeba.
Salát s kuskusem a grilovaným kuřetem | recept. V létě mnoho z nás dává přednost lehkému stravování s nenáročnou přípravou pokrmů. Přece jenom česká t…
Řecké tzatziky | recept. Mnozí z vás na dovolené v Řecku určitě ochutnali jejich místní specialitu – tzatziky. Je to směs rozstrouhané okurky s hustým…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku