Jak zapéct lilek plněný zeleninou | recept
04. Září 2021
Jak zapéct lilek plněný zeleninou | recept. S tímto receptem zjistíte, že je někdy opravdu příjemné jídelníčku odlehčit a klasické masové náplně se vzdát. Taková dokonale ochucená, pestrá a smetanovým sýrem zjemněná zeleninová směs je coby náplň do lilkových lodiček přímo excelentní. Spolu s čerstvou bagetkou tak snadno vykouzlíte rychlý a zdravý oběd či večeři.
Co je potřeba
- 1 menší lilek
- 3 lžíce řepkového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 malá plechovka sterilované kukuřice
- 2 plné lžíce smetanového sýru (žervé, lučina či i pomazánkové máslo)
- 1-2 lžičky sušeného oregana (čerstvé je samozřejmě lepší)
- sůl a pepř
- 50 g strouhaného sýru výraznějšího typu (cheddar, gouda)
Tipy
Do náplně můžete přidat i jinou zeleninu, např.rajče nakrájené na kousky nebo plátky žampionů. Rovněž se nemusíte striktně držet oregana, s lilkem se dobře doplňuje třeba tymián. Libovolně zaměňovat můžete i sýry.
Související články
Další zajímavé články
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept
Jak připravit Sečuánský grilovaný lilek | recept. Kousky dozlatova ogrilovaného lilku potřené pikantní, lehce zkaramelizovanou a jemně nasládlou marin…
Jak na lilkové čatní s rajčaty a česnekem
Jak na lilkové čatní s rajčaty a česnekem. Čatní je kořeněná sladko-kyselá směs marmeládové konzistence, která je úžasná snad k čemukoliv. Tato p…
Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept
Jak na rychlou lilkovou pánev načerno | recept. Tato efektně vypadající pánev plná velkých kusů barevné zeleniny vás velice snadno přesvědčí, že rychl…
Jak připravit pečenou zeleninu s rajčatovou omáčkou a sýrem | sezónní recept
Jak připravit pečenou zeleninu s rajčatovou omáčkou a sýrem | sezónní recept. Ano, tak tato dobrota se dá opravdu nazvat pekáčem plným zeleniny. A ne…
Jak na rolované lilkové jednohubky s náplní | recept
Jak na rolované lilkové jednohubky s náplní | recept. Jednohubky bez pečiva! Sen těch, kteří se s pečivem zrovna nepřátelí. A upřímně, po ochutná…
Diskuze k článku