Jak zahustit guláš bez mouky
Jak zahustit guláš bez mouky? Mezi poklady tradiční kuchyně patří bezesporu pravý hovězí guláš. Klíčem k té správné chuti jsou kvalitní suroviny a neošizený postup. Rozlučte se s moukou rozmíchanou ve vodě – nejhorším prohřeškem, jakého se lze při zahušťování omáček dopustit, a vyberte si způsob zahuštění, který používají šéfkuchaři.
Co je potřeba
- chleba
- brambory
- škrob
Jedním ze způsobů, jak efektivně zahustit guláš, je použít starý chleba. Okrájejte kůrku a zbytek nakrájejte či najemno nastrouhejte.
Do guláše nastrouhejte syrovou bramboru. Škrob z brambory zahustí omáčku a brambora se v guláši po povaření zcela rozpustí.
Použít lze také perník. Můžete si vyrobit vlastní perník či si jej koupit v obchodě. Na pultech je k sehnání v celku nebo přímo určený ke strouhání. Tento způsob zahuštění guláše však lehce změní chuť jídla.
V obchodech s potravinami lze koupit také škrob (kukuřičný či bramborový), který můžete taktéž pro zahuštění guláše použít.
Diskuze k článku