Jak vykouzlit pečené Red Velvet lanýže smočené v bílé čokoládě | recept
Zakousnutí do této šťavnaté, měkké, temně růžové kuličky s příjemně svěžím tónem, navíc doplněné slastným křupnutí bílé čokolády v závěru, je opravdu okouzlujících požitkem.
Co je potřeba
Množství surovin odpovídá cca 90 drobnějším lanýžům
Na pečený korpus:
- 2 vajíčka
- 60 ml oleje
- 110 ml podmáslí
- 1 lžička octa
- 80 g rozpuštěného a zchladlého másla
- 1 sáček červeného potravinářského barviva
- 200 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 1 lžíce tmavého kakaa
- ½ lžičky jedlé sody
Na dokončení lanýžů:
- 90 g rozpuštěného a zchladlého másla
- 180 g čerstvého smetanového sýru (Lučina, žervé apod.)
- 2 lžíce moučkového cukru
- 200 g bílé čokolády na ozdobení
Přilijte rozpuštěné, zchladlé máslo a důkladně vše prošlehejte se sypkým potravinářským barvivem, které lanýžům dodá temně růžovou barvu.
Do sypké směsi pak vlijte obarvenou vaječnou směs a vypracujte lanýžové těsto.
Zchladlý korpus rozdrobte na jemné malé kousky, ze kterých po přidání dalších ingrediencí budete tvořit lanýže.
Tipy
Upečený korpus na lanýže, po vychladnutí potřený bílou čokoládou a následně nakrájený na řezy, je sám o sobě elegantním, chutným a neuvěřitelně rychlým moučníkem.
Diskuze k článku