Jak na nepečené košíčky z bílé čokolády a perníkové kuličky
Jednou z velmi atraktivních variací vánočního nepečeného cukroví jsou i tyto nepečené košíčky z bílé čokolády s perníkovou kuličkou. Sladká bílá čokoláda je v nich doplněna atraktivní směsí perníku, máku a švestkových povidel v podobě malé perníkové kuličky vsazené do sladké bílé čokolády. Netradiční a zajímavý vzhled tohoto nepečeného cukroví způsobí, že každého zaujme na první pohled.
Co je potřeba
S tímto množstvím surovin připravíte cca 50 košíčků atraktivně naplněných sladkou bílou čokoládou a perníkovou kuličkou
Na perníkové kuličky:
- 50 g jemně nastrouhaného perníku (perníku na strouhání)
- 50 g mletého máku
- 50 g moučkového cukru
- 1 vrchovatá lžíce švestkových povidel
- 1 lžíce rumu
Na sladkou bílou čokoládu:
- 200 g bílé čokolády
- 50 g Omegy
- 1 lžíce rumu
+ papírové košíčky s průměrem dna 2 – 2,5 cm
Pracovní postup a tvarování kuliček
Přípravu těchto nepečených košíčků začněte perníkovou kuličkou, která v závěru přemění nepečený košíček ve více než atraktivní kousek.
V misce na ní jednoduše dlaní propracujte najemno nastrouhaný perník, mák, cukr i lžíci povidel a vše provoňte rumem. Vzniklá perníková směs by měla být soudržná a mírně lepivá. Ovšem jen tak, aby šla v navlhčených dlaních tvarovat.
Z připravené perníkové hmoty tedy vytvarujte drobné perníkové kuličky a pro tuto chvíli odložte stranou.
Následně jen jednoduše vše zkompletujte do atraktivního nepečeného košíčku. Do papírového košíčku kávovou lžičkou nanášejte rozpuštěnou bílou čokoládu, vždy přibližně ½ lžičky bílé čokolády do jednoho košíčku. Okamžitě poté, dokud je čokoláda ještě teplá, vsaďte do košíčku perníkovou kuličku, čímž dodáte nepečenému košíčku více než atraktivní vzhled.
Takto nechejte v pokojové teplotě zatuhnout a poté vychutnejte atraktivní spojení sladké bílé čokolády a výrazné perníkové kuličky.
Tipy
- Atraktivní nádech sladké bílé čokoládě dodá i špetka citronové kůry či kapka vanilky. Obojí dokonale ladí s chutí perníkové kuličky. Tu můžete na místo švestkových povidel propojit i výraznější marmeládou, ideálně rybízovou.
Diskuze k článku