Jak uvařit zeleninové ragú z černé čočky a kokosového mléka | recept
Jak uvařit zeleninové ragú z černé čočky a kokosového mléka | recept. Kombinace jemného kokosového mléka a pikantního koření je sama o sobě skvostná. A v případě, že doplní nasládlou restovanou zeleninu, zaslouží se pak spolu s drobnými zrníčky černé čočky o luxusní, barevně i chuťově pestrý pokrm, který zaručeně vzbudí zájem všech strávníků.
Co je potřeba
- 100 g černé čočky Beluga
- 4 mrkve
- 1 červená paprika
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička kari
- 200 ml kokosového mléka
- sůl a pepř dle vlastní chuti
Na závěr přimíchejte uvařenou čočku.
Takto připravené ragú je úžasné jen tak samotné, podávané s čerstvým pečivem či opečeným toastem, ale skvěle doplní i těstoviny. V případě, že máte ragú více šťavnaté i se zmiňovanou lehkou omáčkou, jako přílohu doporučuji rýži, kuskus či bulgur. Také báječná kombinace.
Tipy
- Do vody při vaření čočky vřele doporučuji vhodit kostku zeleninového bujónu. Je to maličkost, která ale čočce dodá výtečnou chuť.
Diskuze k článku