Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit valašskou kyselici z uzené křížové kosti | recept

Recepty na valašskou kyselici (valašskou kyselicu) se liší podle krajových zvyklostí. Zatímco v některých domácnostech je zvykem, že valašská kyselice musí obsahovat brambory, v jiných do tradiční regionální polévky přidávají klobásu, houby nebo sušené švestky. Společným jmenovatelem ale vždy bude kysané zelí. Tato valašská kyselice se dělá z vývaru z uzené kosti, koření a smetany. Uzené maso orestované na cibuli se nakonec přidá zpět do kyselice na chvíli provařit. Už jen dochutit prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem a hotovou valašskou kyselici můžeme servírovat. Dobrou chuť!

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak na zdravější velikonoční nádivku
Jak na zdravější velikonoční nádivku
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který se připravuje ze staršího pečiva, uzeného masa a velké spousty jarních bylin. Tento recept je od klasické…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.