Jak uvařit valašskou kyselici z uzené křížové kosti | recept
Recepty na valašskou kyselici (valašskou kyselicu) se liší podle krajových zvyklostí. Zatímco v některých domácnostech je zvykem, že valašská kyselice musí obsahovat brambory, v jiných do tradiční regionální polévky přidávají klobásu, houby nebo sušené švestky. Společným jmenovatelem ale vždy bude kysané zelí. Tato valašská kyselice se dělá z vývaru z uzené kosti, koření a smetany. Uzené maso orestované na cibuli se nakonec přidá zpět do kyselice na chvíli provařit. Už jen dochutit prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem a hotovou valašskou kyselici můžeme servírovat. Dobrou chuť!
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak uvařit staročeskou sváteční polévku kaldoun | recept
Recept na staročeskou polévku kaldoun. Kaldoun se připravoval ke svátečnímu obědu, kdy se jako hlavní chod podávala drůbež, protože se kaldoun vaří z…
Jak připravit salát z grilovaného lilku | recept
Jak připravit salát z grilovaného lilku | recept. Lilek je pro letní grilování ideálním doplňkem k masu či vegetariánskou variantou této oblíbené letn…
Jak upéct cibulový koláč se sýrovou krustou | recept
Cibulový koláč se sýrovou krustou | recept. Slané koláče jsou zajímavým občerstvením pro návštěvy, ale také skvělou svačinou na piknik nebo výlet. Kdy…
Jak na zdravější velikonoční nádivku
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který se připravuje ze staršího pečiva, uzeného masa a velké spousty jarních bylin. Tento recept je od klasické…