Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit valašskou kyselici z uzené křížové kosti | recept

22. Říjen 2020

Recepty na valašskou kyselici (valašskou kyselicu) se liší podle krajových zvyklostí. Zatímco v některých domácnostech je zvykem, že valašská kyselice musí obsahovat brambory, v jiných do tradiční regionální polévky přidávají klobásu, houby nebo sušené švestky. Společným jmenovatelem ale vždy bude kysané zelí. Tato valašská kyselice se dělá z vývaru z uzené kosti, koření a smetany. Uzené maso orestované na cibuli se nakonec přidá zpět do kyselice na chvíli provařit. Už jen dochutit prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem a hotovou valašskou kyselici můžeme servírovat. Dobrou chuť!

Co je potřeba

uzená křížová kost, sůl, bobkový list, drcený kmín, celý pepř, nové koření, majoránku, česnek, cibule, hladká mouka, smetana, kysané zelí

Video je od ETA spotřebiče (obsahuje reklamní sdělení)

Autor: chorche
Hodnocení

Diskuze k videu

Další zajímavé články

Jak na zdravější velikonoční nádivku
Jak na zdravější velikonoční nádivku
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který se připravuje ze staršího pečiva, uzeného masa a velké spousty jarních bylin. Tento recept je od klasické…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.