Jak uvařit valašskou kyselici z uzené křížové kosti | recept
Recepty na valašskou kyselici (valašskou kyselicu) se liší podle krajových zvyklostí. Zatímco v některých domácnostech je zvykem, že valašská kyselice musí obsahovat brambory, v jiných do tradiční regionální polévky přidávají klobásu, houby nebo sušené švestky. Společným jmenovatelem ale vždy bude kysané zelí. Tato valašská kyselice se dělá z vývaru z uzené kosti, koření a smetany. Uzené maso orestované na cibuli se nakonec přidá zpět do kyselice na chvíli provařit. Už jen dochutit prolisovaným česnekem, majoránkou, solí a pepřem a hotovou valašskou kyselici můžeme servírovat. Dobrou chuť!
Co je potřeba
uzená křížová kost, sůl, bobkový list, drcený kmín, celý pepř, nové koření, majoránku, česnek, cibule, hladká mouka, smetana, kysané zelí
Video je od ETA spotřebiče (obsahuje reklamní sdělení)
Diskuze k videu