Jak uvařit škubánky s mákem a cukrem | levné jídlo z brambor
Jak uvařit škubánky s mákem a cukrem | levné jídlo z brambor. Škubánky jsou tradičním a levným českým jídlem z brambor. V současnosti tento trochu upravený pokrm zažívá renesanci pod jiným názvem se zdánlivou pravopisnou chybou v podstatném jméně. Název a receptura je údajně patentovaná, ale je volně dostupná na internetu, takže kdo chce, najde ji. Návod v našem článku je uveden tak, jak se toto jídlo vařilo u nás doma před téměř padesáti lety. Jako děti jsme toto jídlo měly „za trest“, ale dnes si na něm občas s chutí pochutnáme. Vyzkoušejte starý předpis i vy.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit škubánky (kucmoch) po východočesku | recept
Škubánky a spěšinky | recept. Škubánky jsou dalším tradičním jídlem české kuchyně, kolem něhož se vedou veselé spory. Pro někoho jsou škubánky idylick…
Jak uvařit bramborové šišky s makovou omáčkou | vaříme levně
Jak uvařit bramborové šišky s makovou omáčkou | vaříme levně. Šišky z brambor dříve býval levný pokrm. Dnes už sice tak moc levný není, ale stále se ř…
Jak na nastavovanou kaši | levný recept
Jak na nastavovanou kaši | levný recept. Nastavovaná kaše je tradičním pokrmem, možná by ho šlo nazvat i lidovým. Splňuje totiž představy o jedno…
Jak udělat karlovarský knedlík | recept na přílohu
Jak udělat karlovarský knedlík | recept na přílohu. Karlovarský knedlík si můžete dopřát nejen v Karlových Varech, tento druh přílohy se totiž vaří v…
Jak upéct zelné křupáčky | recept s kysaným zelím
Jak upéct zelné křupáčky | recept s kysaným zelím. V dnešní době se stále více navracíme k jednoduchým „obyčejným“ jídlům, které byly dříve běžnější.…
U nás jedině z hladké mouky, je to pracnější, ale i chutnější