Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit škubánky s mákem a cukrem | levné jídlo z brambor

Jak uvařit škubánky s mákem a cukrem | levné jídlo z brambor

Jak uvařit škubánky s mákem a cukrem | levné jídlo z brambor. Škubánky jsou tradičním a levným českým jídlem z brambor. V současnosti tento trochu upravený pokrm zažívá renesanci pod jiným názvem se zdánlivou pravopisnou chybou v podstatném jméně. Název a receptura je údajně patentovaná, ale je volně dostupná na internetu, takže kdo chce, najde ji. Návod v našem článku je uveden tak, jak se toto jídlo vařilo u nás doma před téměř padesáti lety. Jako děti jsme toto jídlo měly „za trest“, ale dnes si na něm občas s chutí pochutnáme. Vyzkoušejte starý předpis i vy.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Marie (neověřeno) | So, 09/25/2021 - 12:20

U nás jedině z hladké mouky, je to pracnější, ale i chutnější

Další zajímavé články

Jak na nastavovanou kaši | levný recept
Jak na nastavovanou kaši | levný recept
Jak na nastavovanou kaši | levný recept. Nastavovaná kaše je tradičním pokrmem, možná by ho šlo nazvat i lidovým. Splňuje totiž představy o jedno…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.