Jak udělat karlovarský knedlík | recept na přílohu
Jak udělat karlovarský knedlík | recept na přílohu. Karlovarský knedlík si můžete dopřát nejen v Karlových Varech, tento druh přílohy se totiž vaří v restauracích po celé republice. Lze se s nimi setkat i v nabídce supermarketů. Podle našeho receptu si ho můžete připravit i doma, není to tak těžké. Rozhodně je mnohem snadnější než klasický knedlík z kynutého těsta, odpadá totiž kynutí, na kterém si nezkušená kuchařka často „vyláme zuby“. Karlovarský knedlík se hodí k pečenému masu i omáčkám stejně dobře jako klasický knedlík.
Co je potřeba
- 270 g másla
- špetka soli
- 6 vajec
- 500 ml mléka
- 560 g polohrubé mouky
- 200 g housky
- 20 g másla na potření potravinářské folie
- hrst nasekané petrželové natě
V kastrůlku rozpusťte 200 g másla a dorůžova na něm osmažte na kostičky nakrájené housky. Nechte je vychladnout před dalším krokem.
Oddělte bílky a žloutky ze 6 vajec. Žloutky utřete se 70 g másla a špetkou soli do pěny. Po lžících postupně přidávejte mouku, mléko a nasekanou petržel.
Potravinářskou folií potřete máslem a z těsta vytvarujte knedlík, pevně ho zarolujte a konce folie pevně svažte nití, aby se knedlík ve vodě nerozpadl.Knedlík vložte do vroucí vody a vařte zhruba 30 minut. V polovině varu ho opatrně otočte. Uvařený knedlík krájejte překříženou nití.
Diskuze k článku