Jak na nastavovanou kaši | levný recept
Jak na nastavovanou kaši | levný recept. Nastavovaná kaše je tradičním pokrmem, možná by ho šlo nazvat i lidovým. Splňuje totiž představy o jednoduché a prosté stravě našich předků. Jídlo je nejen levné, ale i rychlé na přípravu. Oceníte ho nejen, když vám zbyde bramborová kaše. Do ní se přidává vařená ječná lámanka, tedy krupky. Neodmyslitelnou součástí je pak majoránka, která kaši dodává její jedinečnou chuť a vůni. Tak se společně pusťme do přípravy nastavované kaše.
Co je potřeba
- 400 g brambor
- 200 g ječné lámanky
- mléko a máslo podle potřeby (záleží na moučnatosti brambor)
- sůl, pepř a majoránka na dochucení
- 1 cibuli
- olej
- kyselé okurky k podávání
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Olej nalijeme do hrnce a zahřejeme, nasypeme na něj cibuli, stáhneme plamen a pomalu smažíme. Jakmile bude cibule zlatohnědá, dáme hrnec z ohně a necháme dojít. Nastavovanou kaši podáváme posypanou smaženou cibulkou a s kyselou okurkou. Skvěle ji doplní i volské oko.
Diskuze k článku