Jak uvařit pikantní vepřová játra se zeleninou | recept
Pikantní vepřová játra se zeleninou | recept. Játra jsou bohatým zdrojem bílkovin, železa a vitaminů skupiny B. Traduje se, že konzumace jater je nezdravá, protože játra slouží v těle jako čistička a obsahují hodně škodlivých látek. Není to tak docela pravda, játra škodliviny neskladují, ale vylučují je z organismu ven. Játra mohou jíst dokonce i děti, konzumace se doporučuje od tří let. Játra obsahují tuky a cholesterol, pozor při jejich konzumaci si musejí dávat lidé s vysokým obsahem cholesterolu v krvi. Játra kupujeme vždy co nejčerstvější a urychleně je zpracujeme.
Co je potřeba
- 500 g vepřových jater
- 1 kávová lžička zázvoru
- 2 kávové lžičky Solamylu
- 1 menší cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 malá zelená paprika
- 1 malá žlutá paprika
- 2 rajčata (i z konzervy)
- cibulová nať na ozdobu
- olej na smažení
- sůl
- chilli paprička
- 3 polévkové lžíce pálivého kečupu
Tipy
Někdy jsou rajčata a tím i výsledné jídlo příliš kyselé, zlepšíme to přidáním lžičky cukru.
Diskuze k článku