Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit noky s rajčatovo-sýrovou omáčkou | recept

03. Srpen 2021
Jak uvařit noky s rajčatovo-sýrovou omáčkou | recept

Noky s rajčatovo-sýrovou omáčkou | recept. Tipů na rychle připravené večeře není nikdy dost. Pokud máte rádi rajčatovou omáčku, nechte se inspirovat následujícím receptem. Recept na noky s rajčatovou omáčkou je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu a zvládnete ho během chvíle. V omáčce se vedle rajčatového základu uplatňuje i niva, která pokrmu dodá specifickou chuť, omáčku lehce zahustí a zajistí její hedvábnou konzistenci. 

Co je potřeba

Co budeme potřebovat na 2 porce:

  • 1 balení hotových bramborových noků (nebo si můžete připravit domácí bramborové noky, recept naleznete ZDE: Jak uvařit bramborové noky | recept)
  • 4 velká masitá rajčata
  • 1 trojúhelníček nivy
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • hrst bazalky
  • sůl a pepř na dochucení
  • parmazán na posypání
1

Jako první si připravíme rajčatovo-sýrovou omáčku. Nejprve si očistíme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. V hlubším hrnci rozehřejeme slunečnicový olej a zpěníme na něm cibuli. Poté k ní přidáme česnek a necháme chvíli společně opékat.

2

Mezitím si omyjeme rajčata a nakrájíme je na větší kostky. Když se česnek v hrnci rozvoní, přisypeme k němu rajčata. Trochu podlijeme vodou, ztlumíme plamen a necháme dusit asi 10 minut, nebo dokud se rajčata nerozvaří.

3

Nivu rozdrobíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Když je rajčatová omáčka hotová, vypneme pod ní plamen a vmícháváme postupně všechnu nivu, dokud se úplně nerozpustí. Poté můžeme podle chuti ještě omáčku dosolit a opepřit.

4

Nakonec přivedeme v hrnci k varu vodu a osolíme ji. Vhodíme do ní noky a uvaříme doměkka. Když jsou hotové, vyplavou k hladině. Noky scedíme a nasypeme do hrnce s omáčkou. Vše důkladně promícháme, aby se každý nok obalil v omáčce. Následně natrháme bazalku, propereme ji a většinu ji nasekáme do omáčky, pár lístečků si necháme na ozdobu.

5

Nakonec hotové jídlo rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem, ozdobíme zbylou bazalkou a podáváme.

Autor: redakce
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak na řezy Opilý František | recept
Jak na řezy Opilý František | recept
Řezy Opilý František | recept. Nadýchané kakaové těsto, vrstva vlašských ořechů s rumem a čokoládová poleva. To je tradiční cukroví vhodné nejen k ván…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.