Jak uvařit noky s rajčatovo-sýrovou omáčkou | recept
Noky s rajčatovo-sýrovou omáčkou | recept. Tipů na rychle připravené večeře není nikdy dost. Pokud máte rádi rajčatovou omáčku, nechte se inspirovat následujícím receptem. Recept na noky s rajčatovou omáčkou je neuvěřitelně jednoduchý na přípravu a zvládnete ho během chvíle. V omáčce se vedle rajčatového základu uplatňuje i niva, která pokrmu dodá specifickou chuť, omáčku lehce zahustí a zajistí její hedvábnou konzistenci.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na 2 porce:
- 1 balení hotových bramborových noků (nebo si můžete připravit domácí bramborové noky, recept naleznete ZDE: Jak uvařit bramborové noky | recept)
- 4 velká masitá rajčata
- 1 trojúhelníček nivy
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- hrst bazalky
- sůl a pepř na dochucení
- parmazán na posypání
Krok 1
Jako první si připravíme rajčatovo-sýrovou omáčku. Nejprve si očistíme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. V hlubším hrnci rozehřejeme slunečnicový olej a zpěníme na něm cibuli. Poté k ní přidáme česnek a necháme chvíli společně opékat.
Krok 2
Mezitím si omyjeme rajčata a nakrájíme je na větší kostky. Když se česnek v hrnci rozvoní, přisypeme k němu rajčata. Trochu podlijeme vodou, ztlumíme plamen a necháme dusit asi 10 minut, nebo dokud se rajčata nerozvaří.
Krok 3
Nivu rozdrobíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Když je rajčatová omáčka hotová, vypneme pod ní plamen a vmícháváme postupně všechnu nivu, dokud se úplně nerozpustí. Poté můžeme podle chuti ještě omáčku dosolit a opepřit.
Krok 4
Nakonec přivedeme v hrnci k varu vodu a osolíme ji. Vhodíme do ní noky a uvaříme doměkka. Když jsou hotové, vyplavou k hladině. Noky scedíme a nasypeme do hrnce s omáčkou. Vše důkladně promícháme, aby se každý nok obalil v omáčce. Následně natrháme bazalku, propereme ji a většinu ji nasekáme do omáčky, pár lístečků si necháme na ozdobu.
Krok 5
Nakonec hotové jídlo rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem, ozdobíme zbylou bazalkou a podáváme.