Jak uvařit lilek s masovými kuličkami v rajské omáčce
Jak uvařit lilek s masovými kuličkami v rajské omáčce | recept je typu dva v jednom. V jedné nádobě se současně připravuje maso i příloha. Druh masa si zvolte podle svých preferencí, hodí se všechny druhy. Jídlo je celkem brzy hotové, hlídejte, abyste maso příliš nevysušili, musí zůstat šťavnaté. Pokrm se podává bez přílohy, většina strávníků ale vyžaduje chléb.
Co je potřeba
- 1 větší lilek
- 500 g mletého masa
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- trochu mletého pepře
- sůl
- hrst strouhanky
- několik lžic mléka
- plechovka rajčat ve vlastní šťávě
- 1 bobkový list
- 1 hřebíček
- lžíce cukru
- snítka bazalky
- olivový olej
Do pekáčku přidejte konzervu rajčat ve vlastní šťávě a zasypte lžičkou cukru na sražení kyselosti rajčat. Okořeňte bobkovým listem, hřebíčkem a osolte. Menší cibuli drobně pokrájejte a vložte k rajčatům. Zakryjte alobalem a asi hodinu pečte při 180 °C. Ke konci pečení odkryjte a několik minut ještě nechte v troubě. Pak můžete krájet na porce a servírovat.
Diskuze k článku