Jak uvařit husí nebo kachní polévku kaldoun | recept
Hutnou polévku kaldoun si nemusíme dopřávat jen o svatomartinské hostině. Máme-li k ruce husí nebo kachní krky a vnitřnosti, třeba odložené v mrazáku, sváteční polévka se ujme u nedělního oběda nebo na rodinné oslavě. Základem dobrého kaldounu je poctivý vývar, závařku nejčastěji tvoří játrové knedlíčky, ale poradíte si s domácími nudlemi a orestovanou zeleninou, jako v tomto receptu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit staročeskou sváteční polévku kaldoun | recept
Recept na staročeskou polévku kaldoun. Kaldoun se připravoval ke svátečnímu obědu, kdy se jako hlavní chod podávala drůbež, protože se kaldoun vaří z…
Jak připravit zeleninový salát s pečenými bramborami a masem | recept
Jak připravit zeleninový salát s pečenými bramborami a masem | recept. Tento zeleninový salát můžete podávat jako lehkou letní večeři nebo oběd, pokud…
Jak připravit kuřecí játrovou paštiku La Formaggeria | recept
Jak připravit kuřecí játrovou paštiku La Formaggeria | recept. Aromatický italský sýr spolu se slanými ančovičkami a kapary pro zvýraznění chuti vykou…
Jak udělat kuře à la bažant | recept
Kuře à la bažant, recept. Kuře připravené na způsob bažanta – kuře à la bažant – je tradiční recept. Proč se stále drží na špici kuřecích předpisů? Pr…
Jak uvařit krémovou rybí polévku z aljašské tresky | recept
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…