Jak uvařit houbové rizoto | bezmasý pokrm
Jak uvařit houbové rizoto | bezmasý pokrm. Jak uvařit houbové rizoto? Držme se klasického italského receptu a určitě neprohloupíme. Italský název tohoto lehkého pokrmu je Risotto con funghi. Vždy musí mít téměř tekutou, krémovou konzistenci. Chuť tomuto rizotu dodá nejen parmazán, ale hlavně rafinovaná chuť čerstvých, nebo sušených hub.
Co je potřeba
- 300 g rýže na rizoto ( rýže carnarolli)
- 100 g másla
- 50 ml olivového oleje
- 1ks menší šalotky
- 200 g čerstvých, mražených, nebo 100 g sušených hub
- 200 ml bílého vína
- 1 l zeleninového vývaru
- špetka soli
- hladkolistá petržel
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
Šalotku nasekáme nadrobno. V litinovém hrnci rozpálíme olej, zpěníme šalotku a přidáme rýži. Krátce orestujeme, zalijeme vývarem a vínem. Dbáme na to, aby byla rýže ponořená. Za občasného promíchání rýži vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina nezredukuje. Pokud je rýže stále tvrdá, přilijeme další tekutinu. Pokračujeme dokud není rýže skoro měkká. Trvá to asi půl hodiny.
Vše promícháme, přikryjeme poklicí a necháme ještě alespoň tři minuty dojít, aby se všechny chutě propojily.
Diskuze k článku